09 oktober 2024

Breaking news! Praktiserende kiropraktorer de første der kan lave opslag på billedbeskrivelse i det interregionale billedindeks i alle 5 regioner

Senest den 10. oktober 2024 kan kiropraktorer med KirCACS- og/eller KirPACS-abonnement foretage opslag på billedbeskrivelse i alle 5 regioner med patienternes samtykke i det interregionale billedindeks (IBI). 

Derudover kan de foretage billedopslag mod det centrale IBI i Region Midt, Region Sjælland og Region Nord. I Region Hovedstaden og Region Syd arbejdes der fortsat på at gøre billedopslag mod vores løsning muligt. 

- Det er 15 års arbejde på Kiropraktorernes Videnscenter der nu endelig lykkes. Det betyder at kiropraktorerne som faggruppe er de første der lykkes med at etablere den teknologiske infrastruktur i alle 5 regioner ved at integrere vores egenudviklede KirPACS-system sammen med vores samarbejdspartner Siemens Healthcare og deres Syngo Carbon og eHealth produkt op imod Regionernes billedindeks. Det muliggør billedopslag og tilgængelighed af billedbeskrivelser på tværs af kiropraktorpraksis og hospitalerne, fortæller Henrik Wulff Christensen, der er direktør på Kiropraktorernes videnscenter.

Muligheden for at lave opslag er et kæmpe fremskridt for patienter som konsulterer kiropraktorer. Det giver nemlig kiropraktoren mulighed for at tilgå patientens relevante billedbeskrivelser og billedmateriale og gennemgå det sammen med patienten, hvis der er behov for det, fordi billeder og beskrivelser er tilgængelige på rette tid og sted.

Det betyder samtidig at hospitalerne ikke længere skal sende billedmateriale med posten på CD-ROM eller via USB-stik eller lignende metoder. Det vil spare tid og ressourcer for hospitalerne og deres ansatte.