CMT debuterer med højeste i-faktor blandt rangerede kiropraktiske tidsskrifter

Med en i-faktor på 1,52 er onlinetidsskriftet Chiropractic & Manual Therapies (CMT) den højest rangerende tidsskrift med fokus på muskuloskeletale lidelser og kiropraktik. Til sammenligning ligger i-faktoren for JMPTs på 1,23.

Placeringen er imponerende, fordi det er første gang, CMT får tildelt en i-faktor, siden tidsskriftet i 2019 blev optaget på listen over tidsskrifter, der bliver tildelt en i-faktor. CMT er optaget i kategorien Rehabilitering i Science Citation Index-expanded (SCIE).

I-faktoren (Impact Factor på engelsk), er en måling af videnskabelige tidsskrifters og forskeres status på baggrund af citationer af artikler fra pågældende medier/personer. Den opnåede faktor bliver ofte brugt for at fastslå betydningen af kompetencer og videnskabelig integritet. IF blev udviklet af den amerikanske videnskabsmand Eugene Garfield, grundlæggeren af Institute for Scientific Information. I-faktorens opbygning er baseret på antallet af citationer, som er offentliggjort et givet år divideret med det totale antal af artikler publiceret.

Rygsmerte
nikkb