Aktive kiropraktorer udnytter muligheder for videokonsultation og efterudannelse

Man holder sig i gang på anden måde i den overskydende tid, og selv om den aktuelle situation påvirker aktiviteten i klinikker landet over, ligger kiropraktorerne bestemt ikke på den lade side. NIKKB har arrangeret en række aktiviteter for kiropraktorerne, der dels gør det muligt at afholde videokonsultationer og dels gør det muligt at udnytte tiden væk fra klinikken til at opdatere sin viden via efteruddannelse. De tilbud har behandlerne taget godt imod.

Online patientkonsultation via KirCACS
Da det blev klart, at coronavirussen fik indflydelse på klinikkernes muligheder for at gennemføre konsultationer, iværksatte NIKKB en mulighed for tovejs videokonsultation for abonnenter på KirCACS, så kiropraktorerne kan opretholde dele af klinikkernes service overfor deres patienter.

Mange abonnenterne har taget godt imod løsningen og benytter sig af journalsystemets videokonsultation til at hjælpe deres patienter med udfordringer, der ikke kræver en fysisk konsultation.

Gamle webinarer hitter
Blandt kiropraktorerne er der generelt interesse for at benytte sig af de tilbud om online efteruddannelse, som NIKKB har arrangeret.

Især optagelser af gamle webinarer, der er blevet gjort tilgængelige, er blevet godt modtaget. Det er muligt at se 10 af de tidligere afholdte webinarer fra 2016 til 2020 med stor spændvidde i temaerne ved at tilmelde sig på NIKKB’s hjemmeside (Læs mere om webinarerne her: https://nikkb.dk/nyheder/se-eller-gense-webinarer). Det har foreløbigt 80 kiropraktorer gjort.

Onsdag den 15. og torsdag den 16. april udbyder NIKKB 3 webinarer, der alle har opnået god tilslutning: Alice Kongsted afholder onsdag eftermiddag et webinar med titlen ”Egenhåndtering – det nye sort i rygbehandling?” med deltagelse af 26 kiropraktorer. Torsdag eftermiddag gælder det et webinar om den nye XERO billedviewer til abonnenter på KirPACS og KirCACS, og torsdag aften har foreløbig 20 kiropraktorer tilmeldt sig webinaret ”X-rays of the hip and pelvis” med den canadiske forsker Sarah Dion.

Tirsdag den 14. april afholdt NIKKB det første af 2 regionale roadshows, hvor Henrik Wulff Christensen og Klaus Doktor orienterede om en opdatering af KirPACS til version 5.0 samt XERO billedvieweren. 28 kiropraktorer deltog i roadshowet, og der er p.t. tilmeldt 32 deltagere til det sidste af de 2 roadshows, der bliver afholdt den 21. april.

Der er godt gang i aktivitetsniveauet blandt kiropraktorerne på trods af deres begrænsede muligheder for at behandle i klinikkerne, hvilket understreger deres dedikation til deres profession – selv under uvante omstændigheder.

nikkb