Børn og unges mad, smag og måltidsfællesskaber

Et højaktuelt online kursus om børn og unges måltidsvaner præsenteret levende af Karen Wistoft, Professor DPU - Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse - Pædagogisk Sociologi Aarhus Universitet

Dato & tid

tirsdag den 20. september 2022
Kl. 19.30-21.00

Sted

Online

Pris

Kursuspris
500

Tilmelding senest onsdag den 14. september 2022.

WEBINARETS INDHOLD

I løbet af det sidste årti er børn og unges smagsoplevelser og måltidsfællesskaber rykket i centrum i såvel børnefamilierne som i de pædagogiske institutioner. Også Sundhedsvæsenet har skærpet opmærksomheden på børn og unges mad, smag og måltidsfællesskaber.

Måltidet er blevet et smagsfællesskab, og maden skal helst smage godt.

I folkeskolen er faget Madkundskab blevet et prøvefag, hvor eleverne skal udvikle deres smagskompetencer og smagsdømmekraft. Samtidig er der et stigende fokus – ikke mindst fra Fødevarestyrelsens side – på de fysiske og sociale rammer for gode skolemåltider, ligesom maden og måltiderne i børnehaverne nu indgår som pædagogiske aktiviteter.

Børnenes kroppe er helt centrale, både hvad angår madlavning og smagsdømmekraft.

Der vil blive givet eksempler fra smagsdidaktisk forskning på området med særligt fokus på kiropraktorers muligheder for behandling og rådgivning ud fra denne nyeste viden.

 

FORM

Webinar

SPROG

Webinaret afholdes på dansk

TOVHOLDER

Anette Ravn Nørregaard

KOMPENSATION

Der er IKKE mulighed for at søge kompensation

Systematisk efteruddannelse

Ny viden: 1,5 timer

tirsdag den 20. september 2022
19.30 - 21.00
19.30 - 21.00
Børn og unges mad, smag og måltidsfællesskaber

Karen Wistoft

Professor
DPU - Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse - Pædagogisk Sociologi

Kurset er digitalt. Du vil modtage et deltager-link inden kursets start.

Sted

Online

WEBINARETS INDHOLD

I løbet af det sidste årti er børn og unges smagsoplevelser og måltidsfællesskaber rykket i centrum i såvel børnefamilierne som i de pædagogiske institutioner. Også Sundhedsvæsenet har skærpet opmærksomheden på børn og unges mad, smag og måltidsfællesskaber.

Måltidet er blevet et smagsfællesskab, og maden skal helst smage godt.

I folkeskolen er faget Madkundskab blevet et prøvefag, hvor eleverne skal udvikle deres smagskompetencer og smagsdømmekraft. Samtidig er der et stigende fokus – ikke mindst fra Fødevarestyrelsens side – på de fysiske og sociale rammer for gode skolemåltider, ligesom maden og måltiderne i børnehaverne nu indgår som pædagogiske aktiviteter.

Børnenes kroppe er helt centrale, både hvad angår madlavning og smagsdømmekraft.

Der vil blive givet eksempler fra smagsdidaktisk forskning på området med særligt fokus på kiropraktorers muligheder for behandling og rådgivning ud fra denne nyeste viden.

 

FORM

Webinar

SPROG

Webinaret afholdes på dansk

TOVHOLDER

Anette Ravn Nørregaard

KOMPENSATION

Der er IKKE mulighed for at søge kompensation

tirsdag den 20. september 2022
19.30 - 21.00
19.30 - 21.00
Børn og unges mad, smag og måltidsfællesskaber

Karen Wistoft

Professor
DPU - Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse - Pædagogisk Sociologi

Kurset er digitalt. Du vil modtage et deltager-link inden kursets start.

Sted

Online
nikkb