Børn og unges mad, smag og måltidsfællesskaber
Et højaktuelt online kursus om børn og unges måltidsvaner præsenteret levende af Karen Wistoft, Professor DPU - Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse - Pædagogisk Sociologi Aarhus Universitet

Dato & tid
tirsdag den 20. september 2022
Kl. 19.30-21.00
Sted
Pris
Tilmelding senest onsdag den 14. september 2022.
WEBINARETS INDHOLD
I løbet af det sidste årti er børn og unges smagsoplevelser og måltidsfællesskaber rykket i centrum i såvel børnefamilierne som i de pædagogiske institutioner. Også Sundhedsvæsenet har skærpet opmærksomheden på børn og unges mad, smag og måltidsfællesskaber.
Måltidet er blevet et smagsfællesskab, og maden skal helst smage godt.
I folkeskolen er faget Madkundskab blevet et prøvefag, hvor eleverne skal udvikle deres smagskompetencer og smagsdømmekraft. Samtidig er der et stigende fokus – ikke mindst fra Fødevarestyrelsens side – på de fysiske og sociale rammer for gode skolemåltider, ligesom maden og måltiderne i børnehaverne nu indgår som pædagogiske aktiviteter.
Børnenes kroppe er helt centrale, både hvad angår madlavning og smagsdømmekraft.
Der vil blive givet eksempler fra smagsdidaktisk forskning på området med særligt fokus på kiropraktorers muligheder for behandling og rådgivning ud fra denne nyeste viden.
FORM
Webinar
SPROG
Webinaret afholdes på dansk
TOVHOLDER
Anette Ravn Nørregaard
KOMPENSATION
Der er IKKE mulighed for at søge kompensation
Systematisk efteruddannelse
Ny viden: 1,5 timer

Karen Wistoft
Kurset er digitalt. Du vil modtage et deltager-link inden kursets start.
Sted
WEBINARETS INDHOLD
I løbet af det sidste årti er børn og unges smagsoplevelser og måltidsfællesskaber rykket i centrum i såvel børnefamilierne som i de pædagogiske institutioner. Også Sundhedsvæsenet har skærpet opmærksomheden på børn og unges mad, smag og måltidsfællesskaber.
Måltidet er blevet et smagsfællesskab, og maden skal helst smage godt.
I folkeskolen er faget Madkundskab blevet et prøvefag, hvor eleverne skal udvikle deres smagskompetencer og smagsdømmekraft. Samtidig er der et stigende fokus – ikke mindst fra Fødevarestyrelsens side – på de fysiske og sociale rammer for gode skolemåltider, ligesom maden og måltiderne i børnehaverne nu indgår som pædagogiske aktiviteter.
Børnenes kroppe er helt centrale, både hvad angår madlavning og smagsdømmekraft.
Der vil blive givet eksempler fra smagsdidaktisk forskning på området med særligt fokus på kiropraktorers muligheder for behandling og rådgivning ud fra denne nyeste viden.
FORM
Webinar
SPROG
Webinaret afholdes på dansk
TOVHOLDER
Anette Ravn Nørregaard
KOMPENSATION
Der er IKKE mulighed for at søge kompensation

Karen Wistoft
Kurset er digitalt. Du vil modtage et deltager-link inden kursets start.