29 januar 2024

Kompetent ph.d.-forsvar

Simon Dyrløv Madsen blev den 35. danske kiropraktor med en ph.d.-grad

Fredag den 26. januar modtog endnu en dansk kiropraktor en ph.d.-grad fra Syddansk Universitet.

Simon Dyrløv Madsen forsvarede kompetent sin afhandling "Low back pain management in primary care settings – Usual Care, Purposes, and Patient Perspectives"; han gennemgik de vigtigste pointer i afhandlingen ved hjælp af en informativ præsentation på storskærmen i auditorium O100 og svarede efterfølgende på opponenternes spørgsmål, hvorefter han blev tildelt ph.d.-graden.

Det overordnede formål med afhandlingen er at give os større forståelse af, hvordan patienter med lændesmerter bliver håndteret af læger, fysioterapeuter og kiropraktorer i primærsektoren i Danmark. Det gør Simon ved at undersøge, hvilken behandling, der bliver givet, om der er forskelle i behandlingen og hvad formålet er med den behandling patienterne får. Desuden ser han også på patienternes perspektiver på deres møde med de forskellige behandlere.

I sin præsentation anskueliggjorde Simon, at mange behandlingsmodaliteter bliver benyttet af både læger, fysioterapeuter og kiropraktorer, men at der også er behandlingsmodaliteter, der er særegne for den ene eller anden slags behandler. Desuden fortalte han, at patienternes fokus flyttede sig undervejs i deres interageren med en behandler: før de begyndte på behandling, havde de stor fokus på handling og udfald af behandlingen; efter konsultation hos en behandler ændrede de fokus til, hvordan klinikeren fik dem til at føle sig tilpas og velkomne.

Simon Dyrløv Madsen slutter sig med sin ph.d.-grad til et fornemt selskab af danske kiropraktorer, der har modtaget den akademiske grad. Han er den 35. danske kiropraktor, der kan kalde sig ph.d.

Tillykke til Simon!