23 januar 2024

Hvordan sikrer man medarbejdernes opbakning til forbedring af deres muskuloskeletale sundhed?

Forskerne bag en gennemgang af arbejdspladsinterventioner for at forbedre arbejdsstyrkens muskuloskeletale sundhed konkluderer, at det er muligt at udføre ergonomiske aktiviteter mere effektivt og bæredygtigt i fremtiden. Det kræver, at man får medarbejderne til at tage ejerskab og have tillid til interventionerne og får dem til at deltage i aktiviteterne. Implementeringen skal begynde med medarbejdernes behov, og skabe relevans, mening og tillid; den skal være klimamæssigt ligeværdig, der skal være en klar fordeling af roller og ansvar, og der skal være tilstrækkelige ressourcer til rådighed. Og så skal man sikre og ledelsens engagement og involvering i arbejdsmiljøet. 

I deres gennemgang fokuserede forskerne på 3 spørgsmål:

Hvilke mekanismer understøtter ægte medarbejderdeltagelse, i hvilken kontekst og med hvilke nødvendige ressourcer for at reducere muskel- og skeletlidelser?

Hansen AF, Hasle P, Caroly S, Reinhold K, Järvis M, Herrig AO, Heiberg BD, Søgaard K, Punnett L, Jensen Stochkendahl M. Participatory ergonomics: What works for whom and why? A realist review.Ergonomics2023 Apr 23:1-21