04 oktober 2023

Husk at opdatere dine SOR-data for at få korrekt statistik

Erfaringer viser, at mange kiropraktorer mangler at opdatere deres data i Sundhedsvæsenets Organisationsregister (SOR).

KviK har udgivet en ny epikrise-statistikrapport, som nu dækker data over et helt år.

En vigtig konklusion i rapporten er, at der over 12 måneder (juli 2022 – juni 2023) i gennemsnit er sket en lille stigning på 1% (fra 23% til 24%) i andelen af de forventede afsendte epikriser. Trods den lille stigning ligger tallet stadig langt fra det forventede antal på nationalt niveau

Der er sket en positiv udvikling i ift. antallet af klinikker, som sender 0 epikriser. Her er der sket et fald på 30% (fra 87 til 61 klinikker) på et år. 

Antallet af klinikker, som sender 0 epikriser og 0 korrespondancer har i gennemsnit ligget på 32 klinikker i perioden juli 2022 – juni 2023. 

KviK har fokus på de klinikker, som sender færrest epikriser og korrespondancer, og har i den forbindelse kontaktet klinikker, der sender meget lidt eller ingen kommunikation med tilbud om hjælp og vejledning. 

KviK har erfaret, at en del klinikker mangler at opdatere deres data i Sundhedsvæsenets Organisationsregister (SOR). Det er en væsentlig kilde til fejl og uoverensstemmelser i data og KviK opfordrer derfor alle klinikker til at sikre, at SOR bliver opdateret og løbende tilpasset.

Sundhedsvæsenets Organisationsregister (SOR)

SOR indeholder organisations- og adressedata samt lokationsnumre i det danske sundhedsvæsen, herunder kiropraktorpraksis, og skal ses som sundhedsvæsnets digitale telefonbog. Det er Sundhedsdatastyrelsen som vedligeholder organisations- og adressedata.

Data i registeret bruges i mange sammenhæng, i mange systemer og på tværs af sektorer og professioner. Data bruges bl.a. i IT-løsninger hos Den Nationale Henvisningsformidling (DNHF), MedCom, Sentinel, Fælles Medicinkort og Landspatientregisteret.

Lokationsnumre og dertil knyttede elektroniske meddelelsestyper (MedCom-standarder), som er integreret i SOR, bruges til elektronisk kommunikation mellem sundhedsvæsenets parter f.eks. mellem kiropraktor- og lægepraksis. Er data i SOR ikke opdateret kan der opstå fejl i alle de systemer og processer, som trækker på data fra SOR. Dette svarer til, at man sender et brev til en forkert adresse eller selv afventer et brev, men har skrevet forkert i adressefeltet. 

Det er kiropraktorklinikken selv, som er ansvarlig for at vedligeholde og opdatere SOR med korrekt data.

Læs mere om SOR

Guide til hvordan du ser dine SOR-data og ændrer dem

Hjælp til epikriser og korrespondancer 

Husk, at du kan finde en vejledning og miniguides til epikriser og korrespondancer på KviK’s side.

Kontakt KviK

Har du behov for yderligere information og hjælp til epikriser og korrespondancer kan du kontakte KviK pr. e-mail via kontaktformularen her.